AYDIN / EFELER - Halide Hatun İlkokulu

May

"SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ"

Okulumuz 1/B sınıfı ve öğretmeni, Aydın Bisikletliler Derneği ile beraber 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat:17.00'da okulumuzdan başlayarak Aziz Sancar Matematik Parkı'na bisikletleriyle giderek sağlıklı yaşamak için pedal çevirmişlerdir. Etkinliğimizi düzenleyen Selda SİMEKLİ öğretmenimize ve katılan tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okul öncesi eğitimde en etkili öğrenme yöntemlerinden birisinin oyun olduğu bilinciyle, çocukların eğlenirken öğrenmelerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, plastik kapaklar kullanarak geri dönüşüm konusunda bilgilendirmeyi amaçladığımız  E-TWİNNİNG PROJESİ FUN COVERS velilerden ve çocuklardan gelen olumlu dönütlerle son buldu.

Proje hedefleri doğrultusunda kapaklarla zeka oyunları, matematik, müzik, oyun, sanat, ritim etkinlikleri ve web2 araçları ile etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Proje üyeleri proje boyunca işbirliği içinde çalışmış, işbirlikçi ve ortak ürünler çıkarmışlardır. Sanat etkinliğinde öğrencilerimizin kapaklarla yapmış oldukları tablo çalışmalarıyla E sergi oluşturduk. Proje final ürünü olarak Canva da müzik aletleri yapım kitabı ve proje ortak şarkısı yapılmıştır.

May

Oyunda Bende Varım projesine ortak olan öğrencilerimiz proje kapsamında yapılan zeka oyunları eğitimine katıldılar.

May

"Oyunda Bende Varım" projesinin ortaklarından olan 2-E sınıfı öğretmen ve öğrencileri editörlüğünü öğretmenlerinin yaptığı proje sonu dergilerini okul müdürümüze takdim ederek proje de oynadıkları akıl oyunları ile ilgili sohbet ettiler.

Nis

Okulumuz 4/E sınıfı öğrencisi Nehir Gülce AYDIN "Efeler Okuyor" kitap okuma yarışmasında 4.sınıf düzeyinde Efeler ilçesinde 2.olmuştur.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ödül töreninde ödülünü alan öğrencimize başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Atamızın Türk çocuklarına armağanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık.

Nis

1/E ve 3/ D sınıfının ECOKİDS eTwinning projesi kapsamında  atıklarımızı nasıl geri dönüştürebiliriz sloganıyla yola çıkarak yaptıkları geri dönüşüm sergisi ve defilesi ile farkındalık oluşturdular. Bu farkındalık için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğretmeni Gülnur ATİK, Sosyal Bilimler Lisesinin Toplantı salonunda  22 Nisan 2022  Cuma  günü E-Twinning projesi yapan ve kalite etiketine başvuracak öğretmenlere pedagojik yenilikler kriterini geçen yıl ödül aldığı proje üzerinden anlatarak sunum yapmıştır.

Nis

Okulumuz 3/D sınıfının ortak olduğu GELECEĞİMİ KODLUYORUM eTwinning projesinin 23 Nisan ortak çalışması 3/D öğretmenimiz Emine Güven tarafından hazırlanmıştır.

Nis

Selda SİMEKLİ VE 1/B sınıfı öğrencileri etwining projesi Responsible Kids/Sorumluluk Sahibi Çocuklar Projesi ile geri dönüşüm malzemelerinden ürünler tasarladılar.

Nis

Selda SİMEKLİ ve 1/B sınıfı öğrencileri e-Twinning Projesi olan Responsible Kids/ Sorumluluk Sahibi Çocuklar Projesi kapsamında 15 Nisan 2022 tarihinde Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  A.B.D. Araştırma Görevlisi/ Uzman Psikolojik Danışman Orhan Ozan YONCALIK tarafından Zoom üzerinden verilen Sorumluluk Bilinci seminerine katılmışlardır.

Nis

Selda SİMEKLİ ve 1/B sınıfı öğrencileri bu yıl yürüttükleri e-Twinning Projesi olan Responsible Kids/ Sorumluluk Sahibi Çocuklar Projesi'nin afiş çalışmasını yaptılar. Selda SİMEKLİ ve 1/B sınıfı öğrencileri, çevrelerine ve dünyaya karşı sorumlulukları ile ilgili afiş hazırladılar. Çevreyi korumakla ilgili slogan oluşturdular ve İngilizce olarak söylediler.

Nis

3/D ve 1/ E sınıfı öğretmen  ve öğrencileri ECOKİDS (ÇEVRECİ ÇOCUKLAR) eTwinning projesi kapsamında   yaptıkları geri dönüşüm sergisi ve defilesi için  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Özcan'ı makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler verip 23 Nisan'da ki sergilerinin açılışına ve defilelerini izlemeye davet ettiler. Yapmış olduklari tepsi ve çiçeklerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Özcan'a takdim ettiler.

Mrt

Okulumuz 2-E ve 3-D sınıfları Çanakkale zaferimizin 107.yılı için hazırladıkları Çanakkale  Destanı adlı tiyatro oyununu 25 Mart cuma günü Şükran Güngör tiyatro salonunda sahnelediler. Öğrencilerimiz muhteşem bir performansla izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Özcan ve Şube Müdürümüz Sayın Fahrettin Türk öğrencilerimize belgelerini verdiler.

Mrt

1-E ve 2-E sınıflarımızın ortak olduğu I'M IN THE GAME (oyunda bende varım) e-twinning projesinin öğrenci tanışma Webinarı ve masal etkinliği yapılacaktır.